Smycken för barn

Smycken för barn

Det som jag uppskattar med smycken är att de går att bära av alla, det spelar ej någon roll om du är ung eller gammal, alla bär idag smycken. Beroende på ålder More »

Smycketillverkning för nybörjaren

Smycketillverkning för nybörjaren

Vill du göra egna smycken men vet inte riktigt var och hur du ska börja? Förutom det kreativa arbetet med att designa och tillverka smycken är det otroligt roligt att få bära More »

Inspiration för skapande av smycken

Inspiration för skapande av smycken

Att skapa egna saker kräver både fantasi och inspiration. I början när jag var ny med att skapa smycken så hade jag mycket i huvudet, hur jag ville att smyckena skulle se More »

Välkommen!

Välkommen!

Hej och hjärtligt välkommen till min blogg Litendesign. Vad roligt att just du har hittat hit! Det är jag verkligen jätteglad för. Jag heter Louise och är en tjej på trettiotre år More »

Smycken för alla

Smycken för alla

Mitt intresse för smyckestillverkning började redan i unga år och har hållit i sig nu så här in i mer mogen ålder. Det som är så roligt med smycken är man kan More »

Säg det med smycken

Säg det med smycken

Jag har alltid älskat att göra smycken och redan när jag var en liten flicka brukade jag tillverka halsband av allt möjligt som jag hittade omkring mig. Det finns gamla foton på More »

Roliga idéer till smycken

Roliga idéer till smycken

Folk pysslar mer än någonsin idag och hela tiden dyker det upp massor med roliga och inspirerande källor till pyssel där man kan tillverka allt mellan himmel och jord alldeles på egen More »

Blogg om fina smycken

Blogg om fina smycken

Följ med i bloggens flöde och håll dig uppdaterad för mer information om de senaste handgjorda smyckena. Alltid med senaste nytt för dig som är intresserad av fina juveler och halsband. More »

Färgglada smycken

Förlovnings- och vigselringar har länge varit synonymt med diamanter, men nu börjar allt fler efterfråga smycken med färg. Förlovningsringar med ädelstenar i olika färger, exempelvis månadsstenar, är en pågående trend. Ädelstenar har dessutom olika betydelser och därför är det många som väljer att kombinera flera olika stenar i ett smycke. Oavsett om det är en berlock, örhängen, armband eller ringar så är det fint att använda färgglada ädelstenar. Här kan du läsa mer om några av de vanligaste.

Safir

Många associerar safirer med den klassiska mörkblåa färgen. Desto färre vet att det finns safirer i alla möjliga färger som rosa, grön, gul och ljusblå. Safirer är perfekta att använda i smycken. De är generellt sett billigare än diamanter, men de är mycket hårda och passar därför i smycken. Dessutom är det en sten som betyder rikedom och framgång. Safiren sägs ge inre frid och ett öppet sinne.

Akvamarin

Akvamarin är en ljusblå ädelsten som är mycket vacker i smycken. Namnet kommer från latinet “aqua” som betyder vatten och “marina” som betyder hav. Färgen på ädelstenen är svagt blå eller blågrön och påminner om havsvatten. Akvamarinen sägs ha en lugnande effekt på sinnet och har historiskt sett använts i helande syften. Den sägs lugna känslomässiga problem och ge en känsla av glädje, mod och frihet.

Rubin

Rubiner är mycket exklusiva ädelstenar som är röda, ibland brunaktiga, i färgen. Rubinen kallas ibland för kungen av ädelstenar och har varit mycket eftertraktad i flera tusen år. Stenen är nästan lika hård som diamant och lämpar sig därför väl för smycken som används varje dag. Rubinen sägs ge livskraft och passion.

Smaragd

Smaragden är en grön ädelsten som är mycket populär i ringar och andra smycken. Den gröna färgen varierar från gräsgrön till mörkgrön. Smaragden symboliserar fred, evigt liv och kärlek, vilket gör den till en utmärkt sten till bland annat vigsel- och förlovningsringar. Den sägs även skydda bäraren mot olycka.