Smycken för barn

Smycken för barn

Det som jag uppskattar med smycken är att de går att bära av alla, det spelar ej någon roll om du är ung eller gammal, alla bär idag smycken. Beroende på ålder More »

Smycketillverkning för nybörjaren

Smycketillverkning för nybörjaren

Vill du göra egna smycken men vet inte riktigt var och hur du ska börja? Förutom det kreativa arbetet med att designa och tillverka smycken är det otroligt roligt att få bära More »

Inspiration för skapande av smycken

Inspiration för skapande av smycken

Att skapa egna saker kräver både fantasi och inspiration. I början när jag var ny med att skapa smycken så hade jag mycket i huvudet, hur jag ville att smyckena skulle se More »

Välkommen!

Välkommen!

Hej och hjärtligt välkommen till min blogg Litendesign. Vad roligt att just du har hittat hit! Det är jag verkligen jätteglad för. Jag heter Louise och är en tjej på trettiotre år More »

Smycken för alla

Smycken för alla

Mitt intresse för smyckestillverkning började redan i unga år och har hållit i sig nu så här in i mer mogen ålder. Det som är så roligt med smycken är man kan More »

Säg det med smycken

Säg det med smycken

Jag har alltid älskat att göra smycken och redan när jag var en liten flicka brukade jag tillverka halsband av allt möjligt som jag hittade omkring mig. Det finns gamla foton på More »

Roliga idéer till smycken

Roliga idéer till smycken

Folk pysslar mer än någonsin idag och hela tiden dyker det upp massor med roliga och inspirerande källor till pyssel där man kan tillverka allt mellan himmel och jord alldeles på egen More »

Blogg om fina smycken

Blogg om fina smycken

Följ med i bloggens flöde och håll dig uppdaterad för mer information om de senaste handgjorda smyckena. Alltid med senaste nytt för dig som är intresserad av fina juveler och halsband. More »

Mina senaste smyckesprojekt

Jag har pysslat ganska mycket den senaste tiden och suttit många kvällar vid min arbetsbänk med pärlor och verktyg spridda över hela bordet. Det är verkligen ett härligt kreativt flöde just nu. Det kanske är våren som inspirerar mig när det prunkar och blommar därute. Det finns så många olika färger i naturen som ger nya idéer till mitt smyckesskapande.

Ett stjärncollier och safirörhängen

Den senaste tiden har jag varit särskilt intresserad av färgglada smycken med många olika färger i ett och samma smycke. Just nu håller jag på och arbetar med ett collier som ska ha glaspärlor trädda på silverstavar i en stjärnformation runt halsen. Jag har hittat jättefina vita glaspärlor och vissa av dem har lite regnbågsskimmer som är väldigt fint, särskilt när det är många pärlor tillsammans. Jag tänkte kombinera de vita och regnbågsskimrande pärlorna med solgula pärlor och kanske några i en himmelsblå nyans också för att bryta av. Jag håller fortfarande på och letar efter ett klassiskt snyggt lås som passar med stilen. Det ska inte vara alltför dekorerat utan jag letar efter något enkelt och stilrent lås.

Förutom halsbandet så har jag också jobbat med att tillverka örhängen. Jag har tänkt göra något med safirerna som jag köpte förra året på smyckesmässan. Det är både blå och rosa safirer, och de är jättefina. Safir är en exklusiv sten så jag vill verkligen göra något riktigt fint med dem. Jag funderar på att köpa färdiga örhängesfattningar som jag kan sätta in stenarna i, så jag håller på och undersöker om det finns några modeller som skulle passa. Det blir lite dyrare att köpa halvfabrikat, men det här kommer att bli ett par riktiga festörhängen. Under tiden som jag har funderat på det här med safirörhängena så kunde jag inte låta bli att göra ett par örhängen med några av glaspärlorna som jag berättade om förut. De blev väldigt söta och gick så snabbt att tillverka.