Smycken för barn

Smycken för barn

Det som jag uppskattar med smycken är att de går att bära av alla, det spelar ej någon roll om du är ung eller gammal, alla bär idag smycken. Beroende på ålder More »

Smycketillverkning för nybörjaren

Smycketillverkning för nybörjaren

Vill du göra egna smycken men vet inte riktigt var och hur du ska börja? Förutom det kreativa arbetet med att designa och tillverka smycken är det otroligt roligt att få bära More »

Inspiration för skapande av smycken

Inspiration för skapande av smycken

Att skapa egna saker kräver både fantasi och inspiration. I början när jag var ny med att skapa smycken så hade jag mycket i huvudet, hur jag ville att smyckena skulle se More »

Välkommen!

Välkommen!

Hej och hjärtligt välkommen till min blogg Litendesign. Vad roligt att just du har hittat hit! Det är jag verkligen jätteglad för. Jag heter Louise och är en tjej på trettiotre år More »

Smycken för alla

Smycken för alla

Mitt intresse för smyckestillverkning började redan i unga år och har hållit i sig nu så här in i mer mogen ålder. Det som är så roligt med smycken är man kan More »

Säg det med smycken

Säg det med smycken

Jag har alltid älskat att göra smycken och redan när jag var en liten flicka brukade jag tillverka halsband av allt möjligt som jag hittade omkring mig. Det finns gamla foton på More »

Roliga idéer till smycken

Roliga idéer till smycken

Folk pysslar mer än någonsin idag och hela tiden dyker det upp massor med roliga och inspirerande källor till pyssel där man kan tillverka allt mellan himmel och jord alldeles på egen More »

Blogg om fina smycken

Blogg om fina smycken

Följ med i bloggens flöde och håll dig uppdaterad för mer information om de senaste handgjorda smyckena. Alltid med senaste nytt för dig som är intresserad av fina juveler och halsband. More »

Smycken för alla

Mitt intresse för smyckestillverkning började redan i unga år och har hållit i sig nu så här in i mer mogen ålder. Det som är så roligt med smycken är man kan ha dem till massor av olika tillfällen, leka med designer, färger och former liksom uttrycka både sin smak och sin personlighet med det man bär runt halsen eller armen eller på andra, kanske mindre konventionella, ställen. Vare sig man är ung eller gammal, kort eller tjock, nördig eller supertrendig så finns det smycken för alla och jag älskar att skapa massor av fint, kul och ibland tokigt. Det hänger på humör eller vad jag precis har gjort, på musiken jag lyssnar på eller något spännande land jag precis besökt eller sett en dokumentär om. Inspiration finns att inhämta överallt och det är just det som gör det så himla kul att skapa.

Alla skapare har sina egna visioner av vad som är vackert och åtråvärt och det finns lika många stilar och smaker som det finns individer. Själv har jag alltid gillat en blandning av både klassisk skönhet, som till exempel Carolina Svedbloms Swarowskidroppar som idag är ett mångmiljonföretag på internationell nivå. Det jag tycker är så roligt med just henne är att hon också började på ett enkelt plan men med sin kombination av begåvning och affärssinne idag har lyckats skaffa sig ett enormt framgångsrikt företag. Hennes smycken sköt fullkomligen i höjden för ungefär tio år sedan då hon började designa sina nu så populära Swarowskidroppar efter att hon hade sett Angelina Jolie på Oscarsgalan och blev inspirerad av den vackra skådespelerskans örhängen.

Skaparglädjen måste komma inifrån och inte hänga på profit. För mig har det varit naturligt att börja med en egen webbshop som så många andra, och det är fantastiskt hur många människor och potentiella kunder man kan komma åt via nätet. Samtidigt är det dock inte vinsten som driver mig då jag hade designat smycken även om jag bott i en håla mitt i skogen – jag kan inte tänka mig ett liv utan att skapa.

Det som är roligt idag är att det också finns många smycken för killar och killar i Sverige har börjat bli allt modigare när det kommer till just armband, ringar och halsband. Förr i tiden var det mest manschettknappar och slipsnålar som gällde, och de är så diskreta att de knappast kan säga särskilt mycket om personen som bär dem. Nej, idag är det även knäppa smycken som gäller och det hänger på en själv hur modig man vill vara.