Smycken för barn

Smycken för barn

Det som jag uppskattar med smycken är att de går att bära av alla, det spelar ej någon roll om du är ung eller gammal, alla bär idag smycken. Beroende på ålder More »

Smycketillverkning för nybörjaren

Smycketillverkning för nybörjaren

Vill du göra egna smycken men vet inte riktigt var och hur du ska börja? Förutom det kreativa arbetet med att designa och tillverka smycken är det otroligt roligt att få bära More »

Inspiration för skapande av smycken

Inspiration för skapande av smycken

Att skapa egna saker kräver både fantasi och inspiration. I början när jag var ny med att skapa smycken så hade jag mycket i huvudet, hur jag ville att smyckena skulle se More »

Välkommen!

Välkommen!

Hej och hjärtligt välkommen till min blogg Litendesign. Vad roligt att just du har hittat hit! Det är jag verkligen jätteglad för. Jag heter Louise och är en tjej på trettiotre år More »

Smycken för alla

Smycken för alla

Mitt intresse för smyckestillverkning började redan i unga år och har hållit i sig nu så här in i mer mogen ålder. Det som är så roligt med smycken är man kan More »

Säg det med smycken

Säg det med smycken

Jag har alltid älskat att göra smycken och redan när jag var en liten flicka brukade jag tillverka halsband av allt möjligt som jag hittade omkring mig. Det finns gamla foton på More »

Roliga idéer till smycken

Roliga idéer till smycken

Folk pysslar mer än någonsin idag och hela tiden dyker det upp massor med roliga och inspirerande källor till pyssel där man kan tillverka allt mellan himmel och jord alldeles på egen More »

Blogg om fina smycken

Blogg om fina smycken

Följ med i bloggens flöde och håll dig uppdaterad för mer information om de senaste handgjorda smyckena. Alltid med senaste nytt för dig som är intresserad av fina juveler och halsband. More »

Smycken för barn

Det som jag uppskattar med smycken är att de går att bära av alla, det spelar ej någon roll om du är ung eller gammal, alla bär idag smycken. Beroende på ålder är en fördel att alltid anpassa materialet utefter detta, det gäller inte bara oavsett åldern utan även om den som bär smycket skulle vara allergisk mot något material.

Smycke för barn

Det är inte ovanligt att se smycken på barn idag. Detta är något som bärs till vardags av många unga. Vilka smycken som bärs kan vara olika, men att se armband, halsband och ringar är inte ovanligt.

I klädbutiker är det lätt att finna smycken för barn. Dessa finns i olika material vilket gör att det blir en större valfrihet. Det som är uppskattat för barn som jag tycker bland de smycken som går att köpa är att de är färgglada. Det är många färger på smyckena och det är ofta även en symbol som är populära bland barn. Symbolerna kan bland annat vara hjärta, stjärna, häst och sol. Enkla symboler som fungerar för alla barn.

Skapa smycken till barn

Det är inte ovanligt att jag får frågor om att skapa smycken till barn. Det kan många gånger vara någon som vill ha ett unikt smycke att ge i doppresent. Dessa smycken är vanliga och då är det ofta halsband som skapas. På halsbanden så är det namn eller första bokstaven i ett namn som jag skulle säga är det mest populära.

Andra smycken som jag får förfrågningar om är smycken till barn i skolåldern. Detta är något som jag tycker om att tillverka då barn uppskattar sina presenter. Är det mycket färger på smycket så kommer det med stor sannolikhet också att bli omtyckt av barnet. Jag arbetar mycket med symboler och berlocker, detta är något som på ett fint sätt kan sättas på smycken och även bytas ut, vilket gör att kedjorna kan användas under en mycket längre tid.

När jag får direktbeställningar på smycken så är det roligt när beställaren har en egen idé om hur det kan se ut. Sedan gör jag en tolkning på detta och skapar något som förhoppningsvis kommer att uppskattas hos beställaren.