Smycken för barn

Smycken för barn

Det som jag uppskattar med smycken är att de går att bära av alla, det spelar ej någon roll om du är ung eller gammal, alla bär idag smycken. Beroende på ålder More »

Smycketillverkning för nybörjaren

Smycketillverkning för nybörjaren

Vill du göra egna smycken men vet inte riktigt var och hur du ska börja? Förutom det kreativa arbetet med att designa och tillverka smycken är det otroligt roligt att få bära More »

Inspiration för skapande av smycken

Inspiration för skapande av smycken

Att skapa egna saker kräver både fantasi och inspiration. I början när jag var ny med att skapa smycken så hade jag mycket i huvudet, hur jag ville att smyckena skulle se More »

Välkommen!

Välkommen!

Hej och hjärtligt välkommen till min blogg Litendesign. Vad roligt att just du har hittat hit! Det är jag verkligen jätteglad för. Jag heter Louise och är en tjej på trettiotre år More »

Smycken för alla

Smycken för alla

Mitt intresse för smyckestillverkning började redan i unga år och har hållit i sig nu så här in i mer mogen ålder. Det som är så roligt med smycken är man kan More »

Säg det med smycken

Säg det med smycken

Jag har alltid älskat att göra smycken och redan när jag var en liten flicka brukade jag tillverka halsband av allt möjligt som jag hittade omkring mig. Det finns gamla foton på More »

Roliga idéer till smycken

Roliga idéer till smycken

Folk pysslar mer än någonsin idag och hela tiden dyker det upp massor med roliga och inspirerande källor till pyssel där man kan tillverka allt mellan himmel och jord alldeles på egen More »

Blogg om fina smycken

Blogg om fina smycken

Följ med i bloggens flöde och håll dig uppdaterad för mer information om de senaste handgjorda smyckena. Alltid med senaste nytt för dig som är intresserad av fina juveler och halsband. More »

Smycketillverkning för nybörjaren

Vill du göra egna smycken men vet inte riktigt var och hur du ska börja?

Förutom det kreativa arbetet med att designa och tillverka smycken är det otroligt roligt att få bära sina egentillverkade kreationer. Eller kanske ge bort som present till nära och kära.

Här går jag igenom grunderna och samlar mina allra bästa tips för nybörjaren som vill lära sig att göra vackra smycken.

När du börjar kika runt i butiker som säljer smyckestillbehör kan det kännas som en djungel och svårt att veta vad du behöver köpa. Men faktum är att du faktiskt inte behöver så mycket material, tillbehör och verktyg för att sätta igång. Skippa specialverktygen och satsa på den typ av verktyg som är mer allmänna och kan användas för flera typer av tekniker.

Du behöver absolut inte köpa de dyraste verktygen. För eller senare kommer du komma underfund med vad du trivs med och då kan det vara värt att investera i mer kvalitet.

Vilka material och verktyg är bra att börja med?

  • Wiretråd är en metalltråd med ett plastöverdrag som är mycket hållbar som du kan använda tillsammans med klämpärlor.
  • Klämpärlor som används när du ska fästa låset på wiretråden.
  • Avbitartång är ett måste och används för att klippa av wiretråden.
  • Plattång används för att klämma åt klämpärlorna.
  • Lås.
  • Dubbelringar eller kedja.
  • Pärlmattan är visserligen inte ett måste till en början men underlättar mycket för att hålla de små pärlorna på plats på bordet.
  • Pärlor. När du ska köpa pärlor kan det vara smart att börja med en påse med med mixade pärlor. På så vis får du snabbt och billigt en bra bas med olika pärlor och kan prova dig fram till vilken typ av pärlor du tycker om och trivs att jobba med.

När du ska börja arbeta med ditt smycke kan du börja med att fundera på hur du vill att det ska se ut. Prova till exempel att lägga ut pärlorna på en rad framför dig.

Låna gärna en bok på biblioteket eller sök efter bra instruktionsvideos på nätet. På Youtube finns mängder av kreativa instruktionsvideos om just smyckestillverkning. När du har förstått grunderna i hur du tillverkar smycken går det jättebra att experimentera och prova sig fram själv tills du hittar olika metoder som passar just dig.

För den som vill ha lite mer handledning under tiden du lär dig kan man alltid leta reda på en bra kurs för smycketillverkning.