Smycken för barn

Smycken för barn

Det som jag uppskattar med smycken är att de går att bära av alla, det spelar ej någon roll om du är ung eller gammal, alla bär idag smycken. Beroende på ålder More »

Smycketillverkning för nybörjaren

Smycketillverkning för nybörjaren

Vill du göra egna smycken men vet inte riktigt var och hur du ska börja? Förutom det kreativa arbetet med att designa och tillverka smycken är det otroligt roligt att få bära More »

Inspiration för skapande av smycken

Inspiration för skapande av smycken

Att skapa egna saker kräver både fantasi och inspiration. I början när jag var ny med att skapa smycken så hade jag mycket i huvudet, hur jag ville att smyckena skulle se More »

Välkommen!

Välkommen!

Hej och hjärtligt välkommen till min blogg Litendesign. Vad roligt att just du har hittat hit! Det är jag verkligen jätteglad för. Jag heter Louise och är en tjej på trettiotre år More »

Smycken för alla

Smycken för alla

Mitt intresse för smyckestillverkning började redan i unga år och har hållit i sig nu så här in i mer mogen ålder. Det som är så roligt med smycken är man kan More »

Säg det med smycken

Säg det med smycken

Jag har alltid älskat att göra smycken och redan när jag var en liten flicka brukade jag tillverka halsband av allt möjligt som jag hittade omkring mig. Det finns gamla foton på More »

Roliga idéer till smycken

Roliga idéer till smycken

Folk pysslar mer än någonsin idag och hela tiden dyker det upp massor med roliga och inspirerande källor till pyssel där man kan tillverka allt mellan himmel och jord alldeles på egen More »

Blogg om fina smycken

Blogg om fina smycken

Följ med i bloggens flöde och håll dig uppdaterad för mer information om de senaste handgjorda smyckena. Alltid med senaste nytt för dig som är intresserad av fina juveler och halsband. More »

Välkommen!

Hej och hjärtligt välkommen till min blogg Litendesign. Vad roligt att just du har hittat hit! Det är jag verkligen jätteglad för.

Jag heter Louise och är en tjej på trettiotre år (eller jordsnurr, som man sa förr). Mitt största intresse är att tillverka egna smycken. Jag har alltid drömt om att bli guldsmed eller smyckesdesigner, men sen ändrade jag mig typ dagen innan jag skulle skicka in ansökningen till gymnasiet och valde omvårdnad istället. Just nu jobbar jag som undersköterska på hemtjänsten. Jag trivs väl egentligen ganska bra med mitt jobb, och jag tycker väldigt mycket om att få träffa ”mina” gamla och ta hand om dem. Men drömmen om att jobba som guldsmed finns ändå kvar, och nu designar jag mina egna smycken på fritiden.

Jag har egentligen ingen riktig utbildning i hur man gör smycken. Jag läser mycket på internet och tittar på videor på Youtube. Jag hoppas dock på att kunna gå en kurs i silversmide ganska snart. Här på min blogg kommer jag i så fall att skriva om den kursen så klart, men nu till att börja med kommer jag nog mest försöka dela med mig av de smycken som jag jobbar med just nu. Jag gör allt från ringar, armband, halsband och örhängen till lite mer ovanliga saker. Jag tycker till exempel att det är väldigt roligt att göra hårsmycken.

När jag inte jobbar eller gör mina smycken umgås jag mest med min familj och med mina vänner. Jag tycker om heminredning och att fixa hemma, speciellt i mina två döttrars rum, så jag antar att ni kanske kommer att få läsa lite om sådant här också ibland. Det är ju så livet är, att allt blandar sig. Men mest kommer det så klart att bli smycken och smyckesdesign. Jag hoppas verkligen att du ska trivas!